В Афганістані таліби публічно побили батогами 14 жінок

Дата: 08 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В Афганістані представники Талібану публічно побили батогами понад 63 особи, серед них – 14 жінок.

Про це в соцмережі X повідомила Місія ООН з допомоги Афганістану (МООНСА).

Джерело: звіт ООН про становище жінок в Афганістані

Зазначається, що Верховний суд Талібану в офіційній заяві вказав, що покарали тих афганців, яких звинувачують у таких злочинах, як гомосексуалізм, крадіжки, подружня зрада й “аморальні звʼязки“.

За даними місії ООН, покарання виконали у вівторок на центральному спортивному стадіоні міста Сарі-Пуль, столиці однойменної афганської провінції. На події були присутні провінційний губернатор, судді, співробітники служби безпеки, старійшини району й члени громадськості.

Таку велику кількість людей покарали побиттям вперше за три роки  від моменту повернення талібів до влади в Афганістані.

МООНСА засуджувала тілесні покарання й закликала “поважати міжнародні зобовʼязання в галузі прав людини”.

Нагадаємо, у березні поточного року верховний лідер “Талібану” Хайбатулла Ахундзада заявив, що в Афганістані впровадять смертну кару для жінок за подружню зраду. Їх забиватимуть камінням до смерті. Його заяви викликали обурення, деякі закликали міжнародну спільноту посилити тиск на Талібан.

Раніше ZMINA повідомляла, що після приходу до влади “Талібану” рівень самогубств серед жінок у країні значно зріс. Офіційних цифр немає, однак, за інформацією місцевих медіа, у 2022 році самогубство в Афганістані намагалися вчинити 188 жінок та 62 чоловіки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter