В Афганістані батько продав малолітню доньку 55-річному чоловіку, щоб прогодувати сім’ю

Дата: 08 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Журналісти CNN звинуватили батька дев’ятирічної афганської дівчинки в тому, що він продав її 55-річному дядьку нібито для шлюбу: чоловік у коментарі місцевим ЗМІ назвав новину “теледрамою” та пояснив, що пішов на такий крок, щоб прогодувати інших членів своєї родини.

Сюжет про продаж вийшов на ютуб-каналі CNN

Парвана та її батько Абдул Малік. Джерело: edition.cnn.com

У ньому йдеться, що інцидент із продажем дитини стався в афганському таборі для переселенців у провінції Бадгіс, де родина проданої дівчинки на ім’я Парвана живе вже чотири роки. Батько, Абдул Малік, продав дитину за 3,8 тис. доларів через “складне фінансове становище”.

У коментарі Aamaj News чоловік заперечив, що продав дівчинку для шлюбу. Ба більше, він наполягав на тому, що поверне її додому, щойно в нього зʼявиться така можливість. Наразі ж він потребує грошей, щоб прогодувати родину з восьми осіб, уточнив він.

Рідний дядько Маліка – Курбан – також заперечив, що придбав дівчинку як шлюбу: у нього є дружина, саме вона доглядатиме за дитиною.

“Вона працюватиме в мене вдома. Я не битиму її. Я ставитимуся до неї як до члена сім’ї. Я буду добрим”, – сказав він.

Водночас Малік знає, що не контролює того, що відбувається з Парваною.

“Старий сказав мені: “Я плачу за дівчину. Це не твоя справа, що я з нею роблю… це моя справа”, – заявив Малік CNN.

За словами чоловіка, він “розбитий почуттям провини та сорому”. Малік розповів, що нібито намагався уникнути продажу Парвани: шукав роботу в столиці провінції Калаї Нау, проте безрезультатно, позичав “багато грошей” у родичів, а його дружина випрошувала їжу в інших мешканців табору. За його словами, грошей, які він отримав за доньку, родині вистачить лише на кілька місяців.

За інформацією CNN, Маліку раніше вже довелося продати 12-річну доньку, і теж через складне фінансове становище. Якщо він не знайде роботи, йому доведеться продати ще одну доньку, ймовірно дворічну.

Проблему з продажем дітей підтвердив правозахисник з Бадгіса Мохаммад Наєм Назем.

“Щодня кількість сімей, які продають своїх дітей, ​​зростає; їх змушує це робити відсутність їжі та роботи”, – наголосив він. 

Журналісти CNN наголосили на тому, що виживати завдяки гуманітарній допомозі та чорній роботі, заробляючи кілька доларів на день, мешканцям табору було непросто і раніше. Але після того, як 15 серпня до влади в Афганістані прийшли таліби, їхнє життя стало ще важчим: обсяги міжнародної допомоги зменшилися, а економіка країни руйнується. Тож вони не можуть дозволити собі навіть предметів першої необхідності, таких як їжа.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що представники Агентства Організації Об’єднаних націй у справах біженців повідомили, що в ООН готуються до 500 тисяч біженців з Афганістану до кінця року, оскільки ескалація насильства призводить до подальшого переселення.

Передбачається, що вони можуть долучитися до 2,2 мільйона афганців, які вже зареєстровані як біженці за кордоном – більшість перебуває в Пакистані та Ірані.

Нагадаємо, через кризу, спричинену приходом до влади в Афганістані руху “Талібан”, 14 мільйонам жителям країни загрожує голод.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter