Урядовою програмою пошуку суспільно корисної роботи скористались вже 10 тисяч безробітних

Дата: 23 Березня 2023
A+ A- Підписатися

За час реалізації урядового проєкту “Армія відновлення” до виконання суспільно корисних робіт залучили понад 10 тисяч безробітних в 14 регіонах. 

Про це розповіла заступниця міністра економіки Тетяна Бережна

Фото: biz.censor.net

Проєкт “Армія відновлення” запустили восени минулого року. 

Людей, які втратили роботу, залучають до, наприклад, облаштування та укріплення блокпостів, розвантаження та фасування гуманітарки, заготівлі дров та приготування їжі для військових та населення або ж до надання соцпослуг у пунктах незламності.

Перелік робіт залежить від потреб конкретного регіону, втім, незалежно від розташування за їхнє виконання платять не нижче за мінімальну зарплату – щонайменше 6700 гривень. 

Відтоді, як в уряді розповідали про результати проєкту востаннє, до нього доєднались ще понад дві тисячі безробітних, втім, досі лідером серед регіонів лишається Полтавщина, де до лав “армії” стали 2900 людей. 

Ще 1500 безробітних стали членами проєкту на Донеччині, 1400 – на Київщині, а 1300 – на Сумщині.

Нагадаємо, що повномасштабна війна Росії проти України призвела до того, що ще 8 мільйонів українців опинилися за межею бідності.

Роботу втратили майже 5 мільйонів українців, а найбільше безробіття вдарило по жінках та мешканцях Сходу, кажуть дослідники. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter