Уряд збирається повністю перезавантажити проєкт “Помічник ветерана”

Дата: 19 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство в справах ветеранів провело аналіз пілотного проєкту “Помічник ветерана” та збирається повністю його перезавантажити. 

Про це розповіли у відомстві. 

Фото: Мінветеранів

Урядовці торік анонсували створення системи менторів, які б допомагали ветеранам, ветеранкам, членам їхніх родин та сім’ям полеглих захисників долати бюрократію. Автори проєкту планували підготувати не менш ніж 15 тисяч помічників, які мали б працювати за принципом “рівний з рівним”, тобто в пріоритеті на посади – ветерани й ветеранки, а також члени їхніх сімей та родин полеглих військових.

Новий виконувач обов’язків очільника Мінветеранів Олександр Порхун каже: після аналізу помилок дійшли висновку, що “помічників” мають замінити “фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб”. Посадовець переконує, що в питанні допомоги ветеранам змінять підходи, а свої пропозиції можна висловити під час громадського обговорення проєкту, яке триває нині. 

Нагадаємо, запит на зменшення бюрократичних процедур є серед ветеранів, втім дослідження також показують, що популярними серед них є електронні послуги, а побоювань щодо персональних даних вони не поділяють.

Правозахисники після відставки колишньої очільниці Мінветеранів радили урядовцям, як якісно змінити роботу відомства. Детальніше з їхніми пропозиціями можна ознайомитися за посиланням

Фотографія обкладинки: freepik.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter