Уряд виділив кошти для держдопомоги тим, хто повернувся з полону, і сім’ям полонених

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд виділив понад 140 млн грн на виплату державної допомоги тим, хто повернувся з полону, та сім’ям полонених.

Про це інформує Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Під Обмін військовополоненими. Джерело: t.me / ermaka2022

У відомстві повідомили, що 140,3 млн грн виділили з резервного фонду держбюджету на фінансову допомогу людям, які повернулися з полону, та сім’ям осіб, які досі перебувають у полоні. 

Зокрема, документ передбачає 111,3 млн грн на надання щорічної державної грошової допомоги сім’ям політв’язнів, цивільних заручників і військовополонених. Вона виплачується в розмірі 100 тис. грн за кожен рік перебування таких осіб у місцях несвободи.

Крім того, 29 млн грн будуть спрямовані на виплату по 100 тис. грн одноразової державної допомоги звільненим з полону.

Нагадаємо, 7 липня року Уповноважений Верховної Ради з прав людини заявив, що Росія утримує в полоні понад 25 тисяч громадян України. На початку травня 2023 року таких людей було понад 20 тисяч цивільних українців.


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує насильницькі зникнення, затримання та викрадення цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях. Якщо ваші рідні зникли або ви маєте побоювання, що їх могли викрасти, напишіть, будь ласка, на нашу електронну адресу es@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами. 

Отримана інформація за згодою заявника буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, а також міжнародних організацій для внесення ними інформації до періодичних звітів, зокрема до Комітету ООН проти тортур, Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо, для документування та подальшого розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні та притягнення винних до відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter