Уряд Тунісу вперше в історії арабських країн очолить жінка

Дата: 03 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Президент Тунісу Каїс Саїд призначив прем’єр-міністеркою 63-річну Наджлу Буден Ромдан. Вона стане першою жінкою в історії арабських країн, яка отримала таку посаду.

Про це повідомиляє France24.

Фото: Reuters

Раніше Наджлу Буден Ромдан працювала в міністерстві вищої освіти та реалізувала проєкти Світового банку. Вона родом із туніського міста Кайруан і має диплом геолога, звання доктора наук у галузі геології та викладає у Національній інженерній школі Тунісу.

За словами президента, призначення Ромдан “вшановує туніських жінок“. Саїд попросив нову прем’єр-міністерку якнайшвидше сформувати кабінет міністрів, оскільки вони “втратили багато часу”. Також він поставив завдання виконати вимоги туніського народу у сфері охорони здоров’я, транспорту й освіти.

Президент Каїс Саїд зазнав внутрішнього та міжнародного тиску щодо призначення уряду після того, як відправив у відставку минулого прем’єр-міністра та призупинив роботу парламенту в липні цього року.

Нагадаємо, у квітні поточного року президент США Джо Байден обрав Крістін Вормут очільницею Міністерства армії США. Якщо сенат схвалить її кандидатуру, Вормут стане першою жінкою на цій посаді. Вона контролюватиме найбільший підрозділ збройних сил, тимчасом як вони зіткнулися з низкою проблем, зокрема протидія зростаючим загрозам з боку Китаю та Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter