Міністерство армії США вперше може очолити жінка

Дата: 13 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Президент США Джо Байден вибрав Крістін Вормут очільницею Міністерства армії СШАі Міністерство армії США – одне з трьох військових міністерств у системі міністерства оборони США. Очолює міністерство секретар армії США, цивільна особа, яка несе відповідальність за 10-м розділом Кодексу США організаційні та адміністративні питання (не несе відповідальність за застосування армії у військових операціях) в армії США. Секретар армії США є цивільною особою, найвищим військовим начальником у міністерстві є начальник штабу Армії США, який входить до складу Об'єднаного комітету начальників штабів США. Іншими високопосадовцями міністерства є заступник міністра армії, в у військовій ієрархії — віце-начальник штабу Армії США. , отже вона може стати першою жінкою на цій посаді.

Про це пише The New York Times із посиланням на посадовців Пентагону.

Джерело фото: www.stripes.com

У разі схвалення сенатом Вормут візьме під контроль найбільший підрозділ збройних сил тоді, як вони борються з низкою проблем. Зокрема, як зазначає видання, йдеться про очищення лав збройних сил від правих екстремістів і протидію дедалі більшим загрозам з боку Китаю і Росії.

Вормут, яка після виборів була членом перехідної команди Байдена в Пентагоні, приєднається до інших жінок, призначених там на керівні посади, включно із заступницею міністра оборони Кетлін Гікс і Келлі Магсамен – начальницею штабу міністра оборони Ллойда Остіна.

Повідомляється, що Вормут почала свою кар’єру в уряді в 1996 році в політичному управлінні Пентагону, яке вона очолювала з 2014 до 2016 року.

Як відомо, президента Джо Баден ще до виборів оголосив, що надаватиме ключові та  керівні посади в своїй команді жінкам. Так, пост віцепрезидента посіла це Камала Гарріс, яка стала першою жінкою і першою афроамериканкою на цій посаді.

Крім того, питаннями комунікацій в Білому домі займаються винятково жінки: речниця президента Джен Псакі, її перша заступниця Карін Жан-П’єр, директорка з комунікацій Білого дому Кейт Бедінгфілд та її заступниця Пілі Тобар.

Також Ешлі Етьєн відповідає за комунікації віцепрезидентки Камалі Гарріс, а Сімона Сандерс займає посаду її старшої радниці та головної прессекретарки. Елізабет Александер – директорка з комунікацій майбутньої першої леді Джилл Байден.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter