За комунікації президента США відповідатимуть виключно жінки

Дата: 30 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Президент США Джо Байден призначив до керівництва своєї комунікаційної прескоманди виключно жінок.

Про це повідомили на сайті адміністрації Джо Байдена.

Прессекретаркою президента стане Джен Псакі, яка раніше обіймала цю ж посаду в офісі Барака Обами, а згодом була представницею Держдепу. Псакі, як нагадують журналісти BBC, відома своєю жорсткою позицією щодо Росії та засудженням агресії стосовно України. Вона заявляла, що Росія використовує газ як політичну зброю, перекидає війська в Україну та зриває перемир’я в лютому 2015 року. Псакі неодноразово коментувала образи у свій бік від офіційних осіб Росії та називала їх пропагандою.

Колишня політична аналітикиня NBC і MSNBC  Карін Жан-П’єр обійме посаду заступниці Псакі. Кейт Бедінгфілд, яка працювала заступницею менеджера передвиборчої кампанії Байдена, стане директоркою з комунікацій Білого дому, а Пілі Тобар працюватиме її заступницею. Ешлі Етьєн відповідатиме за комунікації віцепрезидентки Камалі Гарріс, а Сімона Сандерс отримає посаду старшої радниці та головної прессекретарки Гарріс. Елізабет Александер стане директоркою з комунікацій майбутньої першої леді Джилл Байден.

Нагадаємо, що, відповідно до міжнародних стандартів, чоловіки і жінки мають рівні права на повноцінну участь у всіх аспектах життя, зокрема в політичному процесі. Однак на практиці жінкам набагато важче повною мірою скористатися цими правами.

Минулого року Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс, що передбачає перехід на пропорційну систему з відкритими регіональними списками на виборах до парламенту. Також документ запровадив 40-відсоткові квоти на присутність жінок у виборчих списках. Завдяки їм, як розповідають правозахисники, жінки посіли від 20 до 30% місць у місцевих радах.

Однак під час місцевих виборів партії намагалися всіляко обійти та порушити ґендерні положення Виборчого кодексу, а тому до ЦВК подали близько 1 тис. скарг щодо порушення квоти під час формування партійних списків до місцевих рад.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter