Уряд трансформує сотню майстерень у закладах профтехосвіти, щоб готувати кадри для відбудови країни

Дата: 03 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

В Україні створять сотню навчально-практичних центрів (майстерень) на базі закладів професійної освіти, щоб готувати кадри, які мають найбільший попит для відбудови країни.

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: era-ukraine.org.ua

Щоб отримати кошти на розбудову майстерень, заклади змагатимуться у конкурсі, який посадовці характеризують як “прозорий”. Адміністрації мають довести готовність до відкриття навчально-практичних центрів та співпраці з бізнесами.

Здобувати знання у майстернях зможуть як учні після 9, 11 класів, так і дорослі — ветерани, внутрішньо переміщені особи, а також усі, хто хоче отримати нову професію.

“100 майбутніх майстерень — це не тільки про понад 50 тисяч учнів, які зможуть з наступного року навчатися в нових приміщеннях, це і про розвиток закладів профтехосвіти загалом. Адже, створюючи майстерню, заклади навчаються складати проєктні плани, прораховувати бюджети, аналізувати ринок та прогнозувати потребу в професіях. Крім того, згодом такі майстерні допоможуть їм стати автономними та заробляти кошти на свій розвиток”, – каже заступник міністра освіти та науки Дмитро Завгородній.

Макропрогноз Мінекономіки на 2027 рік демонструє, що найпопулярнішими видами економічної діяльності будуть будівництво, телекомунікації та інші подібні. 

Нагадаємо, що Україні доведеться додатково шукати 4,5 мільйона працівників у наступному десятилітті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter