Уряд “Талібану” змінить правила, які забороняють афганським жінкам працювати в неурядових організаціях

Дата: 26 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Представники ультрарадикального ісламістського руху “Талібан”, які захопили владу в Афганістані, планують розробити нові правила, які дозволять афганським жінкам працювати в деяких гуманітарних операціях.

Про це повідомляє BBC.

Джерело: BBC

Представник ООН Мартін Гріффітс розповів журналістам, що під час переговорів у Кабулі він отримав “обнадійливі відповіді” від широкого кола міністрів “Талібану”.

“Я думаю, що вони дослухаються. Вони сказали мені, що згодом видадуть нові вказівки, які, я сподіваюся, допоможуть нам посилити роль жінок”, – прокоментував Гріффітс результати зустрічі.

Він підкреслив, що “лідери “Талібану” постійно надають нам винятки, пільги й дозволи на роботу для жінок”. Зокрема, вони дозволили жінкам працювати в галузях, що стосуються охорони здоров’я й освіти, де їхня участь є вкрай необхідною.

Водночас в ООН не очікують, що заборону жінкам працювати в неурядових організаціях Афганістану скасують повністю.

Нагадаємо, у грудні минулого року таліби наказали всім місцевим та іноземним неурядовим організаціям в Афганістані заборонити жінкам-співробітницям приходити на роботу. В ООН застерегли, що таке рішення може вплинути на надання гуманітарної допомоги мешканцям країни. 

Раніше ZMINA повідомляла, що 20 грудня 2022 року таліби заборонили жінкам навчатися в університетах Афганістану. Вони заявили, що жінки не носили відповідного ісламського одягу в університеті, “одягалися так, ніби збиралися на весілля” і спілкувалися зі своїми колегами-чоловіками. Наступного ж дня охорона не пропустила жінок у навчальні заклади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter