Уряд Швейцарії відкинув ідею запровадження третьої статі в офіційних документах

Дата: 24 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Уряд Швейцарії відкинув ідею запровадження третьої статі або відсутності статі в офіційних документах. Відповідаючи на ці пропозиції парламенту, уряд заявив, що “бінарна статева модель все ще міцно вкорінена у швейцарському суспільстві”.

Про це повідомляє інформаційне агенство “АР”.

Фото: Getty Images

“Соціальні передумови для введення третьої статі або для загальної відмови від запису статі в актах цивільного стану наразі відсутні”, – йдеться в заяві.

В уряді додали, що такі варіанти потребували б численних змін до конституції Швейцарії та законів як на національному рівні, так і у 26 кантонах країни.

Тож сьогодні громадян вносять до реєстру актів цивільного стану як чоловіків або жінок, без будь-якого іншого варіанту.

Уряд заявив, що національна комісія з етики зазначила у звіті за 2020 рік, що час для зміни системи ще не настав.

Нагадаємо, що 22 грудня, у четвер, парламенти Іспанії й Шотландії ухвалили законопроєкти про права трансгендерних людей, які спрощують процедуру зміни статі в офіційних документах. 

Передбачається, що вік для подання заяви буде знижено з 18 до 16 років. Крім того, від заявників вимагатимуть, щоб вони прожили в “набутій статі” три або шість місяців, якщо їм 16 і 17 років, а не два роки. Також заявникам більше не потрібно буде мати діагноз гендерної дисфорії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter