Уряд Шотландії обмежив допомогу на житло біженцям з України

Дата: 06 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Шотландії уряд не поновив надання 10 мільйонів фунтів стерлінгів місцевим радам на фінансування розселення українських біженців.

Про це повідомила британська ліберальна газета Scotsman.

Як повідомляється, минулого року шотландський уряд розподілив 10 мільйонів фунтів стерлінгів регіональним радам Шотландії, щоб допомогти організувати тимчасове житло тим, хто тікає від війни в Україні.

Наразі він повідомив місцеву владу, що не зможе відновити фінансування цього року, через труднощі з пошуком додаткових коштів.

Конвенція місцевих органів влади Шотландії (COSLA) ще у жовтні зверталась до уряду в Единбурзі, висловивши стурбованість відсутністю фінансування на 2024 рік.

Міністерка соціальної справедливості Шотландії Ширлі-Енн Сомервіль тоді відповіла, що формування регіонального бюджету було “надзвичайно складним” і потребувало “важких рішень“.

Тепер влади шотландських міст укотре попереджають про загрозу виселення біженців з України, а опозиційні політики критикують регіональний уряд.

Заступниця голови міськради Единбурга Менді Вотт зазначила, що такий крок спричинить “непередбачені наслідки” та збільшить рівень бездомності в місті.

“Після всього, що ми спільно зробили, щоб підтримати тисячі людей, які так багато постраждали, ми шоковані цим рішенням, яке впливає на сім’ї, які починають нове життя тут, у Шотландії”, – сказала вона.

А лідер шотландських ліберал-демократів Алекс Коул-Гамільтон заявив, що Шотландській національній партії, яка перебуває при владі, “тепер байдуже до українських біженців“.

Очікується, що представники COSLA наступного тижня проведуть зустріч із міністеркою соціальної справедливості Шотландії для пошуку шляхів вирішення ситуації.

Нагадаємо, на початку листопада в уряді Ірландії повідомили, що хочуть здійснити заходи, які дозволять зобов’язати українських біженців платити за житло, крім того, українцям можуть змінити соціальні виплати. Такі заходи необхідні для того, щоб сповільнити приплив мігрантів до країни.

Раніше ZMINA повідомляла, що у грудні минулого року Міністерство юстиції Нідерландів закликало українських біженців, які нині перебувають на території країни, за можливості переселятися з притулків в орендоване житло. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter