Уряд розширив категорію держслужбовців, яким дозволили виїжджати за кордон до дітей

Дата: 11 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Кабмін розширив категорію держслужбовців, які мають право виїхати за кордон до своїх дітей: тепер це можуть бути жінки та чоловіки, які є опікунами, піклувальниками та прийомними батьками.

Про це повідомили у ДПСУ та на Урядовому порталі.

Джерело: Державна прикордонна служба України

“Пропуск через державний кордон жінки та/або чоловіка, який є одиноким батьком, одиноким усиновлювачем або опікуном, піклувальником, прийомним батьком чи батьком-вихователем (за умови, що він не перебуває у шлюбі та самостійно виховує та утримує дитину без участі матері), з-поміж зазначених у цьому пункті осіб, які мають або виховують дитину/дітей віком до 18 років, під час їх виїзду за межі України з метою відвідування таких дітей, які перебувають за межами України, або для супроводження таких дітей для виїзду за межі України здійснюється уповноваженими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних підтвердних документів”, – йдеться у повідомленні.

У ДПСУ наголосили, що для цього необхідні жінкам: закордонний паспорт, свідоцтво про народження дитини, документи, що підтверджують перебування дитини за кордоном.

Чоловіки додатково повинні мати документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батьком самостійно.

Нагадаємо, на початку лютого українським жінкам-посадовцям уряд дозволив безперешкодно відвідувати своїх неповнолітніх дітей, які перебувають за кордоном.

Раніше ZMINA повідомляла, що після 27 січня посадовці та держслужбовці зможуть виїжджати за кордон без оформленого відрядження для того, щоб вивезти з країни або провідати неповнолітніх дітей, а також на лікування та у разі смерті членів сім’ї за кордоном.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter