Уряд посилить контроль за хімічними речовинами подвійного використання, щоб запобігти терактам та диверсіям

Дата: 28 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України схвалив Порядок формування та ведення переліку хімічних речовин подвійного використання. 

Про це розповіли в уряді. 

Будівля уряду. Фото: вікіпедія

Речовини подвійного використання можуть залучати як у промислових і наукових цілях, так і для виготовлення зброї чи вибухових пристроїв. Порядок урядовці розробляли на виконання євроінтеграційного закону про хімічну безпеку та управління відповідною продукцією. 

Перелік речовин подвійного використання формуватимуть у міністерстві захисту довкілля та публікуватимуть у формі відкритих даних. На основі цього переліку створять ще один, в якому будуть перераховані підприємства, на яких зберігають або використовують подібні речовини. 

“Це дозволить державі зосередити увагу на найбільш вразливих місцях та зменшити ризики виникнення хімічних інцидентів і надзвичайних ситуацій”, – пояснюють в уряді. 

Нагадаємо, що, попри війну, ситуація зі злочинністю в країні утримується на належному рівні, а за окремими напрямами показники навіть знизились, зокрема, вбивств поменшало на 15,8%, розбоїв – на 19,3%, грабежів – на 21,8%. 

Разом з цим для підвищення безпеки у парламенті та уряді замислюються про створення “єдиної системи відеомоніторингу”. Експерти, які критично ставляться до цієї ідеї, кажуть, що така система дасть можливість повсюдного стеження за громадянами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter