МВС: Попри війну ситуація зі злочинністю в країні утримується на належному рівні

Дата: 09 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Комплексний аналіз стану безпекового середовища в Україні показує, що попри повномасштабне російське вторгнення ситуація зі злочинністю утримується на належному рівні. 

Про це розповіли у МВС. 

Наслідки російського обстрілу. Фото: Reuters

Посадовці не вперше звертають увагу, що велика війна майже не вплинула на рівень злочинності всередині країни. Торік у МВС звітували, що за окремими напрямами показники навіть знизились, порівняно з “довоєнним часом”, зокрема, вбивств поменшало на 15,8%, розбоїв – на 19,3%, грабежів – на 21,8%. 

Щодо причин такого зниження, то припущень посадовці не висували. 

“Попри концентрацію значної частини поліціянтів на виконанні завдань забезпечення та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, безпекова ситуація в державі утримується на належному рівні. Це стосується як загального стану криміногенної ситуації, так і протидії злочинності на окремих напрямах”, – каже міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

Водночас, за словами міністра, проблема обігу зброї стала “особливо актуальною” під час війни. Так, лише минулого року з незаконного обігу вилучили понад 5 тисяч одиниць вогнепальної зброї, 17,8 тисячі гранат, 921 гранатомет, майже 3 тонни вибухових речовин та 2 мільйони боєприпасів та набоїв.

Окрім цього, знайшли 117 “схронів” зі зброєю та боєприпасами. 

Експерти раніше звертали увагу, що повномасштабне російське вторгнення вплинуло на ситуацію з торгівлею людьми, втім, щодо цього питання Клименко деталей не навів. 

Нагадаємо, що ООН з МВС мають дослідити, як війна вплинула на організовану злочинність в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter