У Коста-Риці запровадили обов’язкову протиковідну вакцинацію для дітей і підлітків

Дата: 07 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У п’ятницю, 5 листопада, міністерство охорони здоров’я Коста-Рики запровадило обов’язкову вакцинацію проти COVID-19 для громадян віком до 18 років. Дітей і підлітків будуть щеплювати препаратом Comirnaty виробництва BioNTech/Pfizer.

Про це повідомляє DW.

Фото з відкритих джерел

Вакцинація дітей віком від 5 до 11 років розпочнеться у березні 2022 року.

Країна уклала з BioNTech/Pfizer договір про постачання 3,5 млн доз вакцини. З них півтора мільйона передбачені саме для дітей.

Коста-Рика стала першою країною у світі, де вакцинацію дітей та підлітків зробили обов’язковою.

На сьогодні у Коста-Риці принаймні одну дозу вакцини проти ковіду вже отримали близько 73% підлітків віком від 12 до 19 років, загалом близько 54% населення повністю вакциновано.

Нагадаємо, до кінця наступного року ООН планує провести у світі загальну вакцинацію проти коронавірусу. 

Глобальна вакцинація проти коронавірусу розпочалась у грудні 2020-го, однак відтоді ВООЗ оцінювала ситуацію з розподілом вакцин у світі як “самознищення”, бо в деяких багатших країнах громадяни вже отримали дві дози препарату, а в інших його просто не вистачало.

До кінця поточного року в межах глобальної кампанії Covax планувалося постачити 2 мільярди доз вакцини у всьому світі, однак станом на червень до 131 країни доставили лише 90 мільйонів доз. За умови справедливого розподілу ресурсів ВООЗ обіцяла взяти пандемію під контроль за декілька місяців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter