Уряд Британії передасть біженцям з України 3000 квитків на “Євробачення”

Дата: 26 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

3000 квитків на концерти “Євробачення” безплатно нададуть біженцям з України, які перебувають у Великій Британії.

Про це повідомляє Міністерство культури Великої Британії.

Фото: “Суспільне Новини”

Українські біженці можуть подати заявки на отримання квитків на всі дев’ять конкурсних концертів “Євробачення”, включаючи фінал.

За словами міністерки культури Люсі Фрейзер, уряд прагне забезпечити, щоб український народ був у центрі цієї події.

“Незаконне вторгнення Путіна в Україну означає, що конкурс не може бути проведений там, де він має бути. Людям, переміщеним внаслідок війни, запропонують тисячі квитків, щоб вони могли взяти участь у заході, присвяченому їхній батьківщині, їхній культурі та музиці. Як завжди, ми разом з українським народом та його боротьбою за свободу”, – зазначила вона.

Водночас посол України у Великій Британії Вадим Пристайко наголосив на тому, що підтримка Великою Британією України після російської агресії є важливою, а цей жест став черговим підтвердженням цієї підтримки.

“Виділення майже 3000 квитків для переселенців з України на пісенний конкурс “Євробачення” у Ліверпулі дозволить нашим землякам насолодитися цією подією та прославити багату культуру та музику нашої країни”, – додав посол.

Півфінали та фінал “Євробачення-2023” відбудуться у Ліверпулі з 9-го по 13 травня. Цього річ традиційний логотип “Євробачення” – серце – буде прикрашене кольорами прапорів України та Великої Британії.

Переможцем нацвідбору став гурт “Tvorchi”, який представить Україну на “Євробаченні-2023” у Ліверпулі.

Відомо, що ведучими та коментаторами “Євробачення-2023” будуть українці Юлія Саніна та Тимур Мірошниченко, а також британці Ханна Веддінгхем, Аліша Діксон, Грем Нортон, Мел Ґедройць, Райлан, Скотт Міллз, Сем Квек та Клер Суїні.

Нагадаємо, що торік у травні під час виступу у фіналі “Євробачення” Олег Псюк зі сцени конкурсу, який дивилися понад 200 мільйонів глядачів, попросив допомогти Україні врятувати Маріуполь та його захисників, які перебувають у сховищах заводу “Азовсталь”. Після цього гугл-пошук за запитом “Азовсталь” виріс у кілька разів.

Також переможці пісенного конкурсу “Євробачення-2022” Kalush Orchestra випустили кліп на пісню “Стефанія”, який зняли в Ірпені, Гостомелі та Бородянці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter