Переможці “Євробачення” Kalush Orchestra випустили кліп на пісню “Стефанія” про жінок на війні

Дата: 15 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Переможці цьогорічного пісенного конкурсу “Євробачення” Kalush Orchestra випустили кліп на пісню “Стефанія”, який зняли в Ірпені, Гостомелі та Бородянці.

Відео з’явилось 15 травня на офіційному каналі гурту у ютубі. 

Режисером кліпу став Максим Ксьонда, а головними героїнями – жінки-військові, які рятують дітей з-під завалів від російських обстрілів.

Однією з локацій для знімання відео була стоянка з десятками згорілих автівок. 

“Важко описати палітру емоцій, коли бачиш розстріляні міста, підірвані машини, згорілі машини. Не знаю ще, напевно, таких слів. Дуже напряжно і важко. Ця зйомка кліпу – це як один з моментів того, що нам потрібно показати цілому світу, наскільки у нас велика біда і настільки нам потрібна допомога”,ділився враженнями соліст гурту Олег Псюк

Пісня “Стефанія” написана на честь матері музиканта, однак, як зазначає він нині, з початком війни пісня набула нового змісту.

“Хоч у пісні ні слова про війну, але багато хто почав асоціювати пісню з матінкою-Україною. Мало того, суспільство почало називати її гімном нашої війни! Але якщо “Стефанія” тепер є гімном нашої війни, я хотів би, щоб вона стала гімном нашої перемоги”, – каже він. 

Відео виконавці присвятили “хороброму українському народу, матерям, що їх захищають, дітям, всім, хто віддав своє життя за нашу свободу”:

“Кожен чоловік, кожна жінка, кожна невинна дитина. Війна в Україні має багато облич, але це обличчя нашої матері зберігає наші серцями живими у найтемніші часи. Будьте з Україною! Слава Україні!”

Нагадаємо, що під час виступу у фіналі “Євробачення” Олег Псюк зі сцени конкурсу, який дивилися понад 200 мільйонів глядачів, попросив допомогти Україні врятувати Маріуполь та його захисників, які перебувають у сховищах заводу “Азовсталь”.

Після цього гугл-пошук за запитом “Азовсталь” виріс у кілька разів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter