Уроки про так звану “СВО” та стрільба з автомата Калашникова: у Росії затвердили нову шкільну програму

Дата: 23 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти РФ затвердило шкільну програму з курсом про війну в Україні (яку там називають “СВО”), а також приєднання Криму, Донеччини та Луганщини до Росії. Крім того, для школярів планується навчання стрільби з автомата Калашникова та кидання гранати. 

Про це пише російське видання “Медіазона”.

Фото: The New York Time

Програма передбачає, що учні старших класів у рамках курсу історії Росії вивчатимуть такі теми, як “державний переворот 2014 року в Україні”, “возз’єднання Криму і Севастополя з Росією”, “гуманітарну підтримку ДНР і ЛНР”, а також “спеціальну військову операцію” та подальші “санкції США та їхніх союзників”.

У програму ОБЖ для 10-11 класів додали модуль “елементи початкової військової підготовки”, який включає правила стрільби з автомата Калашникова АК-74, принципи дії ручних гранат Ф-1 і РГД-5 і надання першої допомоги в бою.

В іншому семестрі на ОБЖ вивчатимуть “основи протидії екстремізму та тероризму” (зокрема, школярам мають розповідати про покарання, передбачене за них у КК).

Також учням розкажуть про “деструктивні молодіжні субкультури та екстремістські об’єднання”, “праворадикальні угруповання нацистської спрямованості” та “ліворадикальні спільноти”.

Зазначається, що програму почали розробляти восени після того, як Держдума ухвалила закон про “єдині стандарти вивчення гуманітарних предметів”. Вона стане обов’язковою для державних і приватних шкіл із наступного навчального року.

“Медіазона” наголосила, що цього навчального року щопонеділка учні співають гімн Росії та підіймають прапор. Першим уроком цього дня у них стоїть “Розмова про важливе” – класна година, під час якої школярам, зокрема, розповідають про “спеціальну військову операцію” в Україні. У багатьох регіонах від школярів Міноборони вимагало написати листи та листівки російським військовим на фронт.

Нагадаємо, що в листопаді у тимчасово окупованому Маріуполі загарбники оголосили “культурно-патріотичну акцію” під назвою “Теплая Zабота”, у межах якої дітей та дорослих змушують шити одяг для російських військових. Мета акції – “розвиток системи патріотичного виховання громадян “ДНР”, а також підтримка “визволителів Донбасу”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter