Уповноваженою з питань ґендерної політики стала очільниця “Ла Стради”

Дата: 07 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Кабмін обрав Уповноваженого з питань ґендерної політики. Конкурс виграла Катерина Левченко – очільниця громадської організації “Ла Страда-Україна”.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Серед напрямів діяльності Уповноваженого з питань ґендерної політики – реалізація єдиної державної політики, спрямованої на досягнення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життя суспільства, моніторинг щодо врахування Кабінетом Міністрів України принципу ґендерної рівності під час прийняття нормативно-правових актів, а також контроль над виконанням Національного плану з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2020 року.

7 червня стало відомо, що Кабінет міністрів України створив посаду урядового Уповноваженого з питань ґендерної політики.

За словами аналітика Української Гельсінської спілки з прав людини Алли Благи, Катерина Левченко буде радником з ґенденрних питань при уряді. Вона звернула увагу, що Нацстратегія з прав людини зобов’язує Мінсоцполітики забезпечити роботу радників з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Окрім цього, до 2020 року міністерство та державні адміністрації мають забезпечити роботу груп з питань впровадження ґендерних підходів у роботу органів влади та місцевого самоврядування. 

14 листопада Кабінет міністрів оголосив конкурс на посаду урядового Уповноваженого з питань ґендерної політики. Подати документи можна було до 20 листопада.

Експерти висловлювали побоювання, що часу для подання на конкурс замало, щоб на конкурс встигли податися всі кандидати, та зауважували, що відсутність інформаційної кампанії про конкурс свідчить що для Кабміну ця посада – формальна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter