UNITED24 створила сайт із віртуальними прогулянками містами, які постраждали від російських обстрілів

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Благодійна ініціатива з підтримки України UNITED24 представила платформу, на якій можна здійснити віртуальні “прогулянки” містами України, що масовано обстрілювали російські військові. Завдяки цьому благодійники зможуть на власні очі переконатися в масштабах руйнувань.

Про це повідомляє видання “MediaSapiens”.

Скриншот із сайту

“Однією з найсильніших зброй війни завжди буде правда. Тож, щоб відзначити рік від початку вторгнення та терору, приходьте на власні очі переконатися в беззаперечній правді злочину, який був і все ще чиниться проти народу України.

Пройдіться вулицями шести українських міст і областей, які опинилися на лінії фронту, і побачте зблизька російську агресію проти цивільної інфраструктури”, – йдеться на сайті.

Так, користувачі сайту можуть побачити наслідки ворожої агресії в шести містах – у Києві, Ірпені, Харкові, Ізюмі, Чернігові та Сумах. Сайт працює в режимі перегляду вулиць, ніби по гугл-мапі.

“Всі ми знаємо сервіс Google Street View, який дозволяє пройтися вулицями будь-якого міста у світі. А чи знали ви, що вже рік Google не дає можливості оновити карти й показати зруйновані українські міста та інші жахливі наслідки російського вторгнення?” зазначає UNITED24.

Крім того, у нижній частині екрана можна обрати функцію перегляду міста до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. 

Також на платформі можна зробити пожертву на відбудову України.

Нагадаємо, що Верховна Рада України підтримала в цілому закон №7198 щодо створення державного реєстру пошкодженого та зруйнованого внаслідок збройного вторгнення РФ в Україну житла і порядок компенсації за нього.

З початку повномасштабного вторгнення Росії понад 325 тисяч українців повідомили про пошкоджене чи зруйноване майно через “Дію”. Озвучуючи цю цифру, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков додав, що обов’язок України як держави – забезпечити необхідний механізм компенсації потерпілим. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter