Унаслідок російської агресії майже 20% населення України виїхало за кордон

Дата: 14 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Майже 5 мільйонів українців стали внутрішніми переселенцями в межах нашої країни. Близько восьми мільйонів виїхали за кордон ця цифра становить приблизно 20%  фактичного населення всієї України.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час доповіді в медіацентрі “Україна-Укрінформ”.

Фото: Associated Press

“На жаль, ми фіксуємо, що 4 мільйони 900 тисяч громадян України стали внутрішньо переміщеними особами всередині нашої держави. З них 30% – це пенсіонери та особи з інвалідністю. Фактично кожна друга сім’я має одного чи більше дітей”, повідомив Лубінець.

Також, за його словами, 13 мільйонів українців вимушені проживати на тимчасово захоплених територіях або в районі проведення бойових дій.

“13 мільйонів громадян України залишаються в районах інтенсивних бойових дій та на тимчасово окупованій території. За нашими даними, також було вивезено 46 тисяч наших громадян”, сказав Омбудсман.

Окрім цього, за словами Лубінця, 7 мільйонів 900 тисяч українців виїхали за межі країни. Це 20%  фактичного населення всієї держави.

Нагадаємо, у вересні цього року країни Європейського Союзу, а також Норвегія і Швейцарія отримали близько 98 тисяч заяв про отримання притулку. Це є найбільшим показником із часів кризи біженців 2015–2016 років.

Раніше ZMINA повідомляла, що, згідно з аналізом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, зараз у європейських країнах перебувають близько 4,8 млн біженців з України. Також статистика показує, що 2,3 мільйона людей уже повернулися з-за кордону до України. Цілком можливо, що цей показник зафіксував людей, які їздили туди й назад кілька разів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter