Унаслідок атаки росіян по Харківщині загинув цивільний чоловік, ще четверо зазнали поранень

Дата: 10 Червня 2023
A+ A- Підписатися
Упродовж минулої доби російські окупанти обстрілювали з усього наявного озброєння населені пункти Харківщини. Відомо про одного загиблого та щонайменше чотирьох поранених цивільних. Крім того, через атаку дронами-камікадзе у Богодухівському районі стався викид шкідливих речовин: місцевих мешканців закликають обмежити перебування на вулиці.
 
Про це повідомили очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов та поліція Харківщини.
 
Наслідки російської атаки Харківської області. Фото: поліція Харківщини

“Окупанти обстрілювали з усього наявного озброєння населені пункти Харківського, Куп’янського, Чугуївського, Богодухівського та Ізюмського районів. Вночі ворог завдав атаки, використавши більше ніж 10 БПЛА, по території Богодухівського та Куп’янського районів. Сталися пожежі. Загинув чоловік 29 років, зазнав поранення 39-річний чоловік. У с. Гороховатка Ізюмського району внаслідок ворожого обстрілу зазнав поранення 48-річний чоловік”, – зазначив чиновник.

Також по селу Котляри Харківського району окупанти завдали удару ракетою “Калібр”. Зафіксовано влучання в землю. Без масштабних руйнувань та постраждалих.

Наслідки російської атаки Харківської області. Фото: поліція Харківщини

За словами голови Харківської ОВА в селі Івашки Богодухівського району обстрілом пошкоджено інкубатор. У Глушківці Куп’янського району через обстріли сталася лісова пожежа.

У місті Вовчанськ Чугуївського району госпіталізований з пораненням 63-річний чоловік.

У поліції Харківської області додали, що у селищі Великий Бурлук постраждав 54-річий чоловік.

Крім того, у ніч на 10 червня у Краснокутській громаді Богодухівського району через нічну атаку дронами-камікадзе Shahed по підприємству стався викид шкідливих речовин у повітря, людей закликають обмежити перебування на вулиці.

Про це повідомили у Краснокутській селищній раді.

“Сьогодні вночі ворог завдав ударів по об’єкту нафтогазової інфраструктури нашої громади. У зв’язку з пожежею, яка виникла на підприємстві, відбулися шкідливі викиди в атмосферне повітря”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через погіршення якості повітря державна установа “Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” закликає населення Краснокутської громади, а особливо жителів селища Краснокутськ, а також сіл Качалівка та Любівка, не відкривати вікна, здійснити вологе прибирання в оселях та обмежити перебування на вулиці цими вихідними (особливо це стосується дітей).

Нагадаємо, у ніч проти 10 червня війська РФ атакували Одесу дронами-камікадзе Shahed та ракетами. Усі повітряні цілі вдалося знищити, але уламки одного з дронів влучили у квартиру  троє її мешканців загинули. Крім того, щонайменше 27 людей отримали поранення, серед них двоє дітей та вагітна жінка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter