Уночі війська РФ атакували ракетами та дронами Одесу, щонайменше троє людей загинуло

Дата: 10 Червня 2023
A+ A- Підписатися
У ніч проти 10 червня війська РФ атакували Одесу дронами-камікадзе Shahed та ракетами. Усі повітряні цілі вдалося знищити, але уламки одного з дронів влучили у квартиру троє її мешканців загинули. Крім того, щонайменше 27 людей отримали поранення, серед них двоє дітей та вагітна жінка.
 
Про це повідомила пресслужба ДСНС Одеської області, а також розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі єдиного марафону.
 
Наслідки атаки Одеси дронами-камікадзе
“Сьогодні вночі рятувальники ліквідували пожежу, яка трапилась внаслідок влучання уламків дрона. На жаль, 3 загиблих та 27 постраждалих, з яких 3- діти! Під час гасіння пожежі врятовано 12 мешканців будинку! На місці події психологи ДСНС надавали допомогу людям”, – йдеться у повідомленні.
 
Наслідки атаки Одеси дронами-камікадзе

Наразі відомо про щонайменше 27 людей, які отримали різного роду травмування і пошкодження внаслідок вибухової хвилі. Серед них є двоє дітей і вагітна жінка.

Крім того, по узбережжю Одещини росіяни завдали ракетного удару. Дві ракети вдалося знищити, а одна влучила в узбережжя. Від уламків та вибухової хвилі постраждали троє людей, а також пошкоджено житлові будинки. 

У ніч проти 10 червня в Одесі кілька разів оголошували повітряну тривогу. Опівночі міська рада повідомила, в небі над Одещиною та Миколаївщиною “іде бойова робота”.

Жителів попередили, що внаслідок повітряного бою можливе падіння уламків, займання будівель та інших об’єктів. Закликали перебувати в укриттях.

Повітряну тривогу то скасували, то оголошували знову. Небезпека тривала до 5:40.

Нагадаємо, у ніч проти 9 червня російські війська атакували Україну шістьма крилатими ракетами та запустили близько 16 ударних БпЛА. ППО знищила чотири крилатих ракети й 10 дронів. Ракети поцілили по Умані, що на Черкащині, внаслідок цього восьмеро людей дістали поранення. У Звягелі на Житомирщині через падіння уламків ракети загинула людина, ще троє – поранені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter