“Укрзалізниця” спільно з “Жовтою стрічкою” запустили особливий потяг на Донеччину

Дата: 13 Червня 2024
A+ A- Підписатися

“Укрзалізниця” спільно з рухом “Жовта стрічка” запустили особливий потяг на Донеччину як символ підтримки спротиву українців на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє рух “Жовта стрічка” у своєму телеграм-каналі. 

Потяг “Жовта стрічка” прибув до Краматорська. Фото з телеграм-каналу “Жовта стрічка”

“Щодня тисячі активістів і активісток руху спротиву “Жовта стрічка” на всіх тимчасово окупованих територіях продовжують чинити спротив. Малими героїчними вчинками з ризиком для власного життя вони борються за повернення України та нагадують окупантам, що це – українська земля”, – написали активісти. 

Поїзд курсує за маршрутом №192/191 Одеса – Краматорськ. 

Залізничники також поділилися знімками вагонів потягу, на стінах якого – згадки про мешканців міст, містечок і сіл, які перебувають під російською окупацією.

В “Укрзалізниці” кажуть: українцям на тимчасово окупованих територіях важливо, щоб про них пам’ятали та розповідали про їхній спротив, а тому пропонують долучитися до їхньої підтримки.

Для цього пасажири поїзда №192/191 можуть зробити світлини на тлі вагонів і поділитися ними у соцмережах із хештегом #ПотягЖовтаСтрічка.

Також у потязі розмістили спеціальні скриньки, в яких можна залишити послання українцям, що перебувають під окупацією.

“Розповідайте світу про спротив українців і підтримуйте своїх: щоб поїзди “Укрзалізниці” швидше повернулися на знову вільні українські землі”, – додають залізничники.

Нагадаємо, російські окупанти в Криму перевіряють особисті дані на блокпостах через спеціальне програмне забезпечення.

Раніше незаконний “Залізничний районний суд” в тимчасово окупованому Сімферополі ухвалив вирок місцевому жителю Миколі Онуку, якому окупанти інкримінують наругу над російськими державними символами, вандалізм і зберігання вибухового пристрою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter