Українським працівникам ЗАЕС, які відмовилися працювати на “Росатом”, заборонили вхід на атомну електростанцію

Дата: 11 Січня 2023
A+ A- Підписатися
Російські окупанти забрали перепустки й заборонили доступ до Запорізької атомної електростанції, майже 1500 працівникам, які відмовилися отримувати російські паспорти та підписувати договір з “Росатомом”.
 
Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.
 
Джерело: “Енергоатом”

“Загарбники шукають нових працівників для АЕС на території Російської Федерації та готують житловий фонд для майбутніх співробітників шляхом так званої “націоналізації” квартир місцевих жителів, які виїхали”, – йдеться в повідомленні.

Про те, що представники російського держконцерну “Росатом” намагаються взяти під контроль Запорізьку АЕС, стало відомо ще в березні 2022 року. Тоді на ЗАЕС завезли 11 працівників Росатому. За словами представника цієї групи, їх скерували “для оцінювання ядерної та радіаційної безпеки після обстрілів і захоплення станції, а також надання допомоги з ремонтами”

Хоча росіяни привезли на ЗАЕС спеціалістів з РФ, українські працівники на станції теж залишилися, росіяни спонукали їх перейти до “Росатому”. Так, у жовтні українська розвідка повідомляла, що співробітникам ЗАЕС окупанти наказали перевестися до російської державної корпорації “Росатом”, щоб зберегти свою роботу.

А на початку січня 2023 року стало відомо, що в окупованому Енергодарі росіяни змусили близько 3 тисяч працівників Запорізької атомної електростанції отримати паспорти Російської Федерації. 

Нагадаємо, що чимало цивільних громадян Росії допомагають владі своєї країни окуповувати українські території. До прикладу, російських учителів, які мають навчати дітей за російськими програмами, привозили на Харківщину та до Запорізької області. 

Силовиків з російської республіки Дагестан та Краснодарського краю завезли на Херсонщину. Там вони мають допомогти росіянам примусово мобілізувати на війну проти України якомога більше чоловіків. Інша група російських посадовців із Західного Сибіру опинилася на Луганщині.

Також з Росії привозили чимало будівельників, наприклад до майже повністю зруйнованого росіянами Маріуполя. Один з таких навіть вів щоденник, поки перебував у місті. Його можна прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter