Окупанти відімкнули всі шість блоків ЗАЕС і примушують робітників до співпраці – розвідка

Дата: 11 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти знову відімкнули всі шість енергоблоків на Запорізькій атомній електростанції, а співробітників змушують підписувати контракти з “Росатомом”. Живлення станції здійснюється за допомогою повітряної лінії “Дніпровська”.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Фото: Цензор.НЕТ

“Окупанти продовжують тримати всі шість блоків ЗАЕС у “холодному стані”. Наразі живлення станції, в тому числі систем безпеки, здійснюється за рахунок повітряної лінії ПЛ-750 кВ “Дніпровська”. Сьогодні протягом дня планується спроба подати напругу на відкритий розподільчий пристрій ЗаТЕС”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що вдалося зберегти постачання електроенергії в Енергодарі.

Водночас російські військові та представники окупаційної адміністрації продовжують тиснути на співробітників станції. Переміщення допоміжних підрозділів територією ЗАЕС суттєво обмежено. До частини персоналу та їхніх родин окупанти застосовують так звані фільтраційні заходи.

Від працівників вимагають офіційного оформлення російських паспортів та підписання контрактів з “Росатомом”.

Нагадаємо, що 8 жовтня внаслідок обстрілів російських військ зазнала пошкоджень і відімкнулась остання лінія зв’язку Запорізької АЕС із енергосистемою. Через це станція була повністю знеструмлена. 

А 9 жовтня українські фахівці полагодили та ввели в роботу високовольтну лінію зв’язку Запорізької атомної електростанції – Дніпровську. Вона була пошкоджена вночі 8 жовтня внаслідок обстрілу російськими військовими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter