Українські фахівці полагодили високовольтну лінію на Запорізькій АЕС

Дата: 09 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Українські фахівці полагодили та ввели в роботу високовольтну лінію зв‘язку Запорізької атомної електростанції – Дніпровську. Вона була пошкоджена вночі 8 жовтня внаслідок обстрілу російськими військовими.

Про це повідомляють в “Енергоатомі”.

Аварійні помпи охолодження активних зон реакторів ЗАЕС працювали від дизель-генераторів майже дві доби. Зараз працівники станції відновлюють нормальну схему живлення власних потреб Запорізької АЕС від української енергосистеми.

“Цього разу завдяки мужності та професіоналізму атомників ЗАЕС негативного розвитку подій вкотре вдалося уникнути. Однак російські військові продовжують провокації й обстріли найбільшої в Європі атомної станції, знову та знову наближаючи світ до ядерної та радіаційної катастрофи”, – наголошує український регулятор.

Радіаційний фон на майданчику ЗАЕС та прилеглій території не змінювався і перебуває у межах норми, зазначають в “Енергоатомі”.

Нагадаємо, 8 жовтня унаслідок обстрілів російських військ зазнала пошкоджень і відімкнулась остання лінія зв’язку Запорізької АЕС з енергосистемою. Через це станція була повністю знеструмлена.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter