Український гурт зняв кліп, у якому люди з порушенням слуху та голосу розповідають про необхідність переходу на українську

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Український гурт GRABAR зняв кліп, у якому люди з порушенням слуху та голосу розповідають про необхідність переходу на українську.

Відео опублікували на ютуб-каналі гурту. 

Автором слів до пісні “Мова” став колишній сценарист телевізійних шоу та проєктів Олег Грабар, а музику Грабар писав у співавторстві з Захаром Борисенком

“Ти мене розумієш, коли й слів не чуєш. То просто відчуєш, побачиш крізь сон. Про що наша мова, який сенс у слова, комусь не відома, а звучить в унісон”, – співає музикант. 

Музичне видання “Слух” зазначає, що у творі автор посилається на історію про Вавилонську вежу з ідеєю, що для кожного й кожної, хто будує майбутнє України, важливо говорити однією мовою. Сам музикант до початку повномасштабного російського вторгнення спілкувався російською. 

Обкладинкою пісні стала робота Black Holes (black halls) одеського художника Міті Фєнєчкіна, на якій зображено 25 чорних вікон, що разом утворюють картину будинку, зруйнованого російськими військовими.

Нагадаємо, що в Україні набрала чинності нова частина окремої статті закону про мову. Відповідно до неї інтернет-ресурси повинні мати базову стартову сторінку українською мовою, а також повідомляти державною мовою суспільно важливу інформацію.

За даними досліджень, за час повномасштабного вторгнення Facebook, Twitter та Instagram значно українізувалися.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter