Українських дітей, незаконно вивезених до Білорусі, відправили на навчання з військовими

Дата: 10 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Білорусі групу дітей з окупованих територій України відправили на навчання з білоруськими військовими. Там дітей нібито вчили евакуюватися в разі пожежі.

Про це заявили на державному білоруському телеканалі “Беларусь 1”.

Діти в тимчасово окупованому Криму. Ілюстративне фото

У повідомленні йшлося про 35 дітей з окупованого РФ українського міста Антрацит Донецької області, яких відправили до білоруського міста Могильов.

Як поінформував телеканал “Беларусь 1”, військові навчають дітей, як поводитися в екстремальних ситуаціях. За даними телеканалу, дітьми опікуються співробітники міністерства з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 28 грудня 2023 року самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав організовану урядом зустріч із дітьми, вивезеними РФ з окупованих територій України.

Від початку повномасштабного наступу Росія та Білорусь координують зусилля з депортації та подальшого перевиховання українських дітей: станом на 30 жовтня нинішнього року на білоруську територію вивезли щонайменше 2 442 українців віком від 6 до 17 років, зокрема із вразливих груп.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Білорусі фактично визнають депортацію українських дітей, а також те, що процес триває за особистої підтримки та згоди самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Він розповідав про нібито оздоровлення дітей з постраждалих регіонів Донбасу в білоруських таборах та санаторіях, а також про те, що механізм допомоги “ретельно продумано” заздалегідь.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter