На територію Білорусі депортували ще одну групу українських дітей з ТОТ – ЗМІ

Дата: 29 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

28 грудня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав організовану урядом зустріч із дітьми, вивезеними РФ з окупованих територій України.

Про це повідомляє Associated Press.

Ілюстративне зображення. Фото: Getty Images

Як пише видання, Лукашенко був присутній на заході з нагоди прибуття нової групи депортованих українських дітей напередодні новорічних свят, відкрито ігноруючи міжнародне обурення з приводу причетності його країни до депортації Москвою українських дітей. Він пообіцяв “обійняти цих дітей, привезти їх до нашого дому, зігріти й зробити їхнє дитинство щасливішим“.

Як зазначається, білоруські чиновники не повідомили точну кількість українських дітей, яких привезли до країни. 

Павло Латушка, колишній міністр культури Білорусі, який надав Міжнародному кримінальному суду (МКС) докази ймовірної причетності Лукашенка до незаконної депортації українських дітей, сказав, що прибуття нової групи з окупованих РФ територій “підкреслює необхідність для МКС розслідувати ці злочини”.

“Лукашенко, члени його родини та соратники разом із Кремлем організували систему переміщення українських дітей, у тому числі сиріт, з окупованих територій до Білорусі, і цей канал досі працює”, – зазначив Латушка.

Нагадаємо, від початку повномасштабного наступу Росія та Білорусь координують зусилля з депортації та подальшого перевиховання українських дітей: станом на 30 жовтня нинішнього року на білоруську територію вивезли щонайменше 2 442 українців віком від шести до 17 років, зокрема із вразливих груп.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Білорусі фактично визнають депортацію українських дітей, а також те, що процес триває за особистої підтримки та згоди самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Він розповідав про нібито оздоровлення дітей з постраждалих регіонів Донбасу в білоруських таборах та санаторіях, а також про те, що механізм допомоги “ретельно продумано” заздалегідь.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter