Українського волонтера, викраденого у Мелітополі, окупанти засудили до 18 років ув’язнення

Дата: 23 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Суд РФ у Ростові-на-Дону відправив на 18 років до колонії суворого режиму запорізького волонтера Дмитра Голубєва. Чоловіка окупанти викрали влітку 2022 року в Мелітополі.

Про це пише російське видання “Коммерсант” та міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Дмитро Голубєв. Джерело: телеграм-канал Івана Федорова

Видання повідомляє, що 50-річного волонтера визнали винним у “теракті”. Його звинуватили в підриві захопленого окупантами сервісного центру МВС у Мелітополі Запорізької області. Вибухи в тимчасово окупованому місті пролунали ввечері 10 серпня 2020 року.

“Фіктивно звинуваченому запоріжцю Дмитру Голубєву, який допомагав вивозити людей з окупованого Мелітополя, в Ростові-на-Дону оголосили вирок – 18 років тюремного полону. Маємо звільнити кожного цивільного полоненого, з якими зводить рахунки країна-терорист. Маємо звільнити всіх наших людей, які щодня ризикують потрапити у російський полон в окупації”, – наголосив Федоров.

Раніше міський голова Мелітополя інформував, що в будівлі, де росіяни влаштували псевдоорган із видачі фейкових документів на авто, спалахнула пожежа. Мелітопольське видання “Риа-Мелитополь” повідомляло, що тоді загинули охоронці будівлі – ставленики окупантів.

Росіяни також звинуватили Голубєва у підготовці ще двох вибухів на дорозі та біля “адміністрації” російських ставлеників у Запорізькій області.

Про Дмитра Голубєва “Риа-Мелитополь” писало, що він є волонтером та возив гуманітарну допомогу до Мелітополя. 

Російські силовики викрали його 11 серпня минулого року. Після цього депортували до Криму, а далі – до РФ.

Нагадаємо, у червня поточного року, ZMINA повідомляла, що п’ятьох жителів тимчасово окупованого Мелітополя, викрадених рік тому, в Росії судять за вигаданими звинуваченнями в міжнародному тероризмі. Серед них був і Дмитро Голубєв.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter