Українського морпіха евакуювали з окупації, де він провів півтора року у полоні

Дата: 04 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Загін спеціальної розвідки Військово-морських сил України “Янголи” евакуював з окупованої території 29-річного побратима, який півтора року перебував там у полоні росіян. 

Про це розповіли у ВМС України. 

Скриншот відео

Ім’я врятованого бійця Олександр. У полон до російських військових він потрапив, коли виконував бойове завдання. 

Побратими кажуть, що чоловік неодноразово ставав жертвою та свідком тортур і знущань з українських полонених. Військові додають, що увесь час, поки намагались врятувати Олександра, підтримували його маму, яка вчить у школі дітей української. 

“До останнього моменту я не могла повірити, що це все можливо. Рік тому, на День морської піхоти, “Янголи” приїхали й пообіцяли його повернути. Пройшов рік і Саша тепер вдома. Я досі не можу в це повірити”, – ділиться вона нині відчуттями. 

Деталей евакуаційної операції не розкривають через побоювання про безпеку. Загін спеціальної розвідки Військово-морських сил України “Янголи” від початку повномасштабного російського вторгнення зміг врятувати з окупації вже 69 людей. 

Евакуацію Олександра особисто контролював командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа

Нагадаємо, що на початку повномасштабного російського вторгнення група українських військових на Півдні опинилася в глибокому російському тилу, а тому була змушена ховатись від окупантів, маскуючись під цивільних та змінюючи конспіративні квартири. Виявивши бійців, росіяни захопили їх у полон, катували, вивезли до окупованого Криму, а невдовзі частину повернули у рамках обміну. 

ZMINA розповідала історію одного з бійців групи, молодшого сержанта Дмитра Рашкевича.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter