Українська розвідка опублікувала список сирійців, яких Росія завербувала для війни проти України

Дата: 14 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Головне управління розвідки Міністерства оборони України склало список найманців із Сирії, яких Росія завербувала на війну проти України. Наразі там міститься інформація про 141 людину.

Список опублікували на сторінці відомства.

Ілюстративне зображення. Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

“Росіяни вербують сирійців для участі в бойових діях проти України через туристичні фірми, а вишкіл відбувається на військовій базі біля міста Алеппо й аеродрому Kuweires”, – зазначає розвідка.

Перша група – близько тисячі найманців – вже проходить вишкіл з акцентом на ведення бойових дій у міській забудові.

“За кожен воєнний злочин, вчинений проти України, буде справедлива відплата”, – додали у відомстві.

Раніше ZMINA писала, що влада Росії почала видавати російські паспорти чоловікам з арабських та африканських країн, заманюючи їх на роботу до Якутії, а після цього відправляючи на війну в Україну.

Чоловіків із Сирії вербує Васим Аль Дімашки, який раніше займався вербуванням терористів до ПВК “Вагнер”. За кожного завербованого він отримує по 5 мільйонів сирійських лір, або 337 доларів США, а в Росії чоловіків зустрічає доктор Акрам Діб Тарраф, який за вербування вже до армії отримує за кожного 320 тисяч рублів. 

Нагадаємо, що окрім сирійців Росія завербувала понад 200 громадян Непалу для участі в бойових діях в Україні. Щонайменше 14 з них загинули.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter