“Українська правда” та рух “Чесно” виграли суд в охоронної компанії

Дата: 09 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким охоронній фірмі “Донбас-Безпека” 23 лютого відмовили у задоволенні позову до “Української правди” та руху “Чесно” про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації.

Про це повідомляється на сторінці юридичної компанії “Міллер”, яка представляла інтереси журналістів у суді.

Джерело: vybory.pravda.com.ua

“Донбас-Безпека” вимагала спростувати відомості, що містяться в статті “Who is Тарас Костанчук: що відомо про нове обличчя з білбордів”. Публікація була оприлюднена у квітні 2018 року в межах спецпроєкту “Вибори”.

У статті журналісти посилалися на публікації та коментарі інших осіб, які зазначали, що “Донбас-Безпека” нібито була учасником неправомірних дій. Автори публікації вказували, що компанія ці звинувачення спростовувала. Ба більше – у статті міститься посилання на позицію охоронної фірми.

Попри це, представники “Донбас-Безпека” звернулися до суду.

На переконання адвокатів, відомості, які позивач хотів спростувати, – це критичне висвітлення журналістами фактів і дій.

“Інформація була подана збалансовано та з дотриманням всіх правил журналістської етики, що і підтверджено вже рішенням суду першої інстанції та апеляційної”, – говориться в повідомленні.

Суддівська колегія врахувала їхні доводи щодо того, що журналістська діяльність вимагає критичного підходу та висвітлення різних поглядів у питаннях, до яких є суспільний інтерес, повідомили в адвокатському бюро “Міллер”.

Тарас Костанчук – керівник ГО “Військово-патріотичне громадське об’єднання учасників АТО “Справедливість”. Перед виборами-2019 активно рекламувався на білбордах.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що IBOX Bank відкликав судовий позов проти журналістки Любові Величко та видання Mind.ua, в якому оприлюднено розслідування про роботу нелегальних онлайн-казино.

Позивач вимагав від ЗМІ прибрати з тексту інформацію про незаконну діяльність банку, а також виплатити йому 2 млн грн компенсації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter