Українець Антон Шебетко створив колажі для The New York Times про переслідування квір-людей в окупації

Дата: 22 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Український художник Антон Шебетко створив два колажі для розділу колонок Sunday Opinion в американській газеті The New York Times.

Про це пише “Суспільне Культура” з посиланням на допис митця.

Фото з інстаграм-сторінки Антона Щебетка

Так, Шебетко створив обкладинку для друкованої версії есе й колаж для самого матеріалу. Це колонка письменника Джея Лестера Федера про переслідування й тортури представників квір-спільноти на окупованих територіях України. Щоб написати текст, автор поспілкувався з постраждалими, очевидцями й розслідувачами.

“Це дуже важлива стаття про переслідування та катування українських квір-людей на окупованих територіях, які слід вважати воєнними злочинами”, – зазначив Шебетко.

Фото з інстаграм-сторінки Антона Щебетка

Антон Щебетко – це український митець, фотограф, куратор, дослідник квір-історії України та автор з Києва, який зараз живе в Амстердамі. Його роботи зосереджені на проблемах, з якими стикається ЛГБТ-спільнота в Україні, темах пам’яті, втрати ідентичності тощо.

Він також створив артбук “Дуже коротка та суб’єктивна квір-історія України” (А Very Brief and Subjective Queer History of Ukraine).

Роботи Шебетка виставляли в Києві, Амстердамі, Відні, Лозанні, Парижі, Вроцлаві, Штутгарті.

Нагадаємо, що у 2023 році правозахисний ЛГБТ-центр “Наш світ” зафіксував три воєнних злочини, які російські військові вчинили проти ЛГБТ-людей на тимчасово окупованих територіях. Два випадки відбулися в Донецькій області, ще один – у Херсонській. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter