Українцям спростили процедуру припинення права власності на зруйноване житло

Дата: 20 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

В Україні спростили процедуру припинення права власності на зруйноване житло, яка є необхідною для отримання держкомпенсації за програмою “єВідновлення”.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Фото: телеграм-сторінка Володимира Зеленського

“Забронювали житловий сертифікат? Слід припинити право власності на знищений об’єкт. За відгуками перших власників нового житла, цей етап займав найбільше часу та зусиль. Спрощуємо процедуру”, – зазначили в органі. 

Відтепер для припинення права власності на знищений об’єкт нерухомості досить витягу з Реєстру пошкодженого та знищеного майна, який можна отримати в нотаріуса чи місцевій раді. Цей документ потрібен, якщо після обстеження зруйнованого житла комісія не видала копію акта.

Отримати витяг з Реєстру пошкодженого та знищеного житла можна в будь-якого нотаріуса, який має доступ до реєстру. Крім цього, виписку можна отримати в місцевій раді, де розташований знищений обʼєкт нерухомості.

“Припинити право власності на знищене житло потрібно не раніше, ніж ви отримаєте житловий сертифікат і забронюєте за ним кошти, але до того, як ви укладете угоду купівлі-продажу”, – уточнили в міністерстві.

Раніше ZMINA писала, що в Україні вже 500 родин скористалися житловим сертифікатом у межах програми “єВідновлення”. Українці отримали нові помешкання замість тих, які знищили російські окупанти.

Загалом заяв про отримання компенсації за зруйноване майно надійшло 9 тисяч. Понад 2,5 тисячі вже мають сформовані житлові сертифікати на суму понад 4,5 мільярда гривень.

Нагадаємо, що виконавчий директор Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, Маркіян Ключковський, розповів, що українці, українські компанії та українська держава зможуть подавати заяви та докази для отримання виплат за завдані матеріальні та нематеріальні збитки вже цієї весни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter