Вже пів тисячі українських родин використали житлові сертифікати у рамках програми “єВідновлення”

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

В Україні вже 500 родин скористалися житловим сертифікатом у межах програми “єВідновлення”. Українці отримали нові помешкання замість тих, які знищили російські окупанти.

Про це пише пресслужба “Дії”.

Наслідки російського обстрілу Харкова. Фото з відкритих джерел

“Маємо новини! Українці реалізували житлові сертифікати на середню суму – 2,2 млн грн. За отримані кошти 3/4 українців придбали квартири, а чверть – приватні будинки”, йдеться у повідомленні.

Нове житло родини придбали в Києві та області, а також у Харківській, Чернігівській та Миколаївській областях.

Загалом заяв про отримання компенсації за зруйноване майно надійшло девʼять тисяч. Понад 2,5 тисячі вже мають сформовані житлові сертифікати на суму понад 4,5 мільярда гривень.

Щоб отримати сертифікат, потрібно подати заяву через застосунок “Дія”. Після цього комісія органів місцевого самоврядування опрацює заяву, розрахує суму компенсації та сформує сертифікат про це прийде сповіщення в “Дію”. За сертифікат можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати в майбутню нерухомість. Також через “єВідновлення” є виплати державної грошової допомоги на ремонти.

Нагадаємо, наприкінці січня поточного року в Україні розпочався новий етап програми “єВідновлення”, він передбачає надання компенсації на відбудову житла на власній земельній ділянці.

Раніше ZMINA повідомляла, що за програмою “єВідновлення” власники пошкодженого внаслідок російських обстрілів житла витратили на ремонти вже понад 1 мільярд гривень.

Також на початку січня перша українська сім’я скористалися житловим сертифікатом у межах програми “єВідновлення”. Документ дозволить придбати новий будинок замість зруйнованого окупантами. Найближчим часом родина з Гостомеля переїде до нового помешкання в Бучі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter