За програмою “єВідновлення” українці витратили перший мільярд на ремонт свого житла

Дата: 24 Січня 2024
A+ A- Підписатися

За програмою “єВідновлення” власники пошкодженого внаслідок російських обстрілів житла витратили на ремонти вже понад 1 мільярд гривень.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Фото: Роман Наумов

У міністерстві наголосили, що переважну кількість цих коштів витратили на придбання будівельних матеріалів та скла.

“Гроші за програмою державної грошової допомоги “єВідновлення” цільові, і їх можна витратити лише на будівельні матеріали та послуги для ремонтів. Більше 2 тисяч підприємців будівельної галузі пропонують свої послуги, переважна кількість – це малий та середній бізнес. Для них це можливість стати “видимими” та забезпечити своїми послугами тих, хто цього зараз надзвичайно потребує”, – заявили в міністерстві.

Зазначається, що до програми “єВідновлення” приєдналися вже 2307 представників бізнесу. З них 296 (13%) – юридичні особи, 2011 (87%) – ФОПи.

Загалом понад 69 тисяч українців подали заявки на отримання грошової допомоги для відновлення пошкоджених домівок, і понад 37 тисяч уже отримали її.

Нагадаємо, що на початку січня перша українська сім’я скористалися житловим сертифікатом у межах програми “єВідновлення”. Документ дозволить придбати новий будинок замість зруйнованого окупантами. Найближчим часом родина з Гостомеля переїде до нового помешкання в Бучі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter