Українцям, чиє житло постраждало від російських обстрілів, почали виплачувати кошти на капітальний ремонт

Дата: 08 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

8 грудня у рамках проєкту “єВідновлення” розпочали виплачувати кошти на капітальний ремонт житла українцям, чиї оселі пошкодили російські окупанти. Уряд вже погодив понад 2,7 тисячі заяв.

Про це поінформував віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Наслідки російського обстрілу житлового будинку у Запоріжжі. Архівне фото

Новий етап “єВідновлення” у “Дії” – стартували перші виплати для капітального ремонту житла. Загалом погоджено 2 768 заяв на понад 665 млн грн. Найближчим часом українці почнуть отримувати кошти на картку “єВідновлення“, – йдеться в повідомленні.

Як зазначив урядовець, максимальна сума компенсації становить 350 тисяч гривень для відновлення квартири та 500 тисяч гривень – для приватного будинку.

Кошти будуть надходити двома траншами – спочатку 70%, а потім 30% нарахованого.

Нагадаємо, 27 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон про розширення програми “єВідновлення”. Кошти на виплату за цією програмою зможуть нараховувати тим громадянам, які зробили власним коштом ремонт житла, що було пошкоджене або зруйноване через війну.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на середину жовтня поточного року у рамках програми “єВідновлення” близько 50 тисяч власників пошкодженого внаслідок російських обстрілів житла подали заяви про отримання грошей на ремонт. З них майже 20 тисяч українців вже отримали виплати на суму 1,5 мільярда гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter