Українці, чиє житло постраждало від російських обстрілів, отримали виплати у розмірі 1,5 мільярда гривень на його відновлення

Дата: 14 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У рамках програми “єВідновлення” близько 50 тисяч власників пошкодженого внаслідок російських обстрілів житла подали заяви про отримання грошей на ремонт. З них майже 20 тисяч українців вже отримали виплати на суму 1,5 мільярда гривень.

Про це повідомила пресслужба КМУ із посиланням на віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Наслідки російського обстрілу житлового будинку у Запоріжжі. Архівне фото

“Людина подає заяву в Дії, паралельно відбувається перевірка даних по багатьох реєстрах. Далі інформація обробляється, зберігається, логується з електронним підписом. Це ціла цифрова екосистема – від Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна до можливості подати заяву через Дію. Загалом вже 50 тисяч українців подали заяви про отримання коштів на ремонт житла. 19,3 тисячі з них отримали виплати на суму 1,5 млрд грн. Також маємо 4,2 тисячі заяв про отримання компенсації за зруйноване майно”, – зазначив Федоров.

Віцепрем’єр-міністр наголосив, що команда Мінцифри постійно працює над тим, щоб покращити і спростити отримання послуг, а також аналізує що варто змінити в законодавстві, щоб українці отримували ще зручніші сервіси, а всі процеси були зрозумілими й прозорими.

Нагадаємо, завдяки цифровізації у сфері будівництва, що розпочалась в Україні у 2019 році, держава щорічно економить 3 мільярди гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter