Українця засудили до 13 років в’язниці за передання росіянам інформації про стратегічні об’єкти

Дата: 16 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Мешканця Рівненщини засудили до 13 років позбавлення волі за державну зраду. Чоловік визнав, що передавав росіянам інформацію про стратегічні об’єкти на території своєї області.
 
Про це повідомили в Офісі генпрокурора.
 
Фото: Getty Images

Прокурори заявляють, що чоловік мав проросійські погляди та діяв з ідеологічних мотивів. На завдання представника правоохоронного органу РФ, він із жовтня 2021 року збирав і через месенджери передавав до Росії інформацію про стратегічні об’єкти Рівненської області.

“Дані стосувалися встановлення режиму охорони, наявності контрольно-пропускних пунктів, додаткових захисних споруд і критично важливих об’єктів військової частини Збройних сил України, яка дислокується на Дубенщині”, – йдеться в повідомленні.

Також засуджений відстежував та передавав інформацію щодо руху військової техніки Збройних сил України з Рівного в напрямку Києва, залізничних ешелонів з військовою технікою та представниками військових формувань, які в складі ЗСУ беруть участь у захисті та обороні територіальної цілісності України.

Чоловіка засудили до 13 років позбавлення волі за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). Як зазначає Офіс генпрокурора, у суді він свою провину визнав.

Нагадаємо, на початку травня Шевченківський районний суд Києва заочно засудив колишнього нардепа від Партії регіонів Олега Царьова до 12 років позбавлення волі. На думку суду, у Царьова відсутні морально-етичні й загальнозаведені людські засади та орієнтири “в частині поваги до державних інституцій, а також держави Україна в цілому“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter