Українця Владислава Білого судитимуть в окупованому Генічеську за нібито шпигунство

Дата: 18 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконна прокуратура окупованого Криму затвердила обвинувальний вирок щодо українця Владислави Білого та скерувала його справу до так званого суду в окупованому Генічеську.

Про це повідомляє генпрокуратура РФ. 

Владислав Білий. Фото: генпрокуратура РФ

Чоловікові інкримінують шпигунство (ст. 276 КК РФ) на користь українських спецслужб. Білому загрожує ув’язнення терміном від 10 до 20 років. 

За версією так званого слідства, у березні 2022 року чоловік нібито збирав і передавав СБУ відомості про місця дислокації, час і пересування підрозділів окупаційних військ на території Херсонської області. Дані, які передав чоловік, начебто могли використати українські військові для завдання ударів по місцях розташування армії РФ.

ZMINA не вдалося підтвердити особу Владислава Білого, однак в одній із соцмереж знайшли профіль 37-річного чоловіка, дуже схожого на незаконно затриманого. Чоловік закінчив 8 ліцей у Новій Каховці, навчався в Криворізькому національному університеті та Харківському політехнічному інституті. Останнім часом мешкав у Кривому Розі.

Нагадаємо, що в липні 2024 року трьох мешканців Херсонської області засудили за шпигунство та ув’язнили в колонії суворого режиму. Зокрема, Владислава Кривого, який отримав 12 років позбавлення волі. Він начебто передавав українським спецслужбам координати місць розташування підрозділів збройних сил РФ. Олександра Сунагатуліна – до 11 років ув’язнення. За версією окупантів, він надсилав противнику координати вогневих позицій артилерії російських військовослужбовців. А також Олександра Процюка – до 11 років, за нібито передання місць дислокації військ національної гвардії Росії.

Крім того, Павло Запорожець став першим громадянином України, якого засудили в Росії за статтею про “міжнародний акт тероризму”. За версією слідства, він збирався здійснити підрив вибухових пристроїв під час акції “Безсмертного полку” 9 травня 2022 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter