Українців закликають стати таємним Сантою для літніх, бездомних та дітей

Дата: 26 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Небайдужих українців закликали долучитися до благодійної акції “Таємний Санта” і зробити подарунок чи пригостити святковим обідом літніх людей, безхатченків та дітей з дитячих будинків сімейного типу, прийомних та багатодітних сімей.

Про це повідомили на сторінці руху “Молодь за мир”.

Різдвяні обіди, які проводять волонтери

Задля участі в акції треба зареєструватися за посиланням. Після цього волонтери надсилають інформацію про людину, для якої ви станете таємним Сантою, та адресу Нової пошти, куди можна відправити подарунок. Його активісти передадуть адресату під час різдвяного обіду 25 грудня. 

“Поки що ми не можемо знати, як виглядатимуть наші різдвяні обіди, адже це залежатиме від карантинних правил, але щось точно буде”, – розповіли волонтери. 

Як подарунок будь-яка людина також може оплатити обід бездомній людині або мешканцю будинку для літніх осіб та придбати продуктовий набір для багатодітної сім’ї. 

Активісти “Молоді за мир” також щотижня проводять роздавання їжі бездомним та бідним людям у Києві, Львові та Івано-Франківську, а тому закликають долучатися до цієї акції всіх небайдужих. 

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу безпритульні та малозабезпечені українці залишися майже без підтримки держави. Про це свідчать результати  дослідження, проведеного Моніторинговою місією ООН в Україні. Лише в Києві, за оцінюванням, мешкає від 5 тис. до 40 тис. бездомних людей, тоді як місто може розмістити лише 150 осіб у комунальному притулку та прогодувати 300 людей на вулиці. Вплинув коронавірус і на життя людей з інвалідністю та інших уразливих груп.

Відомо, що цього року у світі стало на 150 млн більше дітей, яким не доступні освіта, медицина та їжа. Під час пандемії ООН підготувала стратегічний запас продовольства в найуразливіших країнах. До цього в організації розповідали: якщо не допомогти їм пережити кризу, то на весь світ чекають конфлікти, голод і злидні. 

За прогнозами ООН через пандемію кількість бідних людей у світі збільшиться на 115 млн. 

Фотографія обкладинки: CentrePoint

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter