ЮНІСЕФ: У світі стало на 150 млн більше дітей, яким не доступні освіта, медицина та їжа

Дата: 19 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

В усьому світі кількість дітей, які живуть у багатовимірній бідності, тобто без доступу до освіти, охорони здоров’я, житла, харчування, санітарії чи води, зросла на 15%, що становить 150 млн осіб. 

Про це повідомили на сайті ЮНІСЕФ.

Згідно зі звітом організації, який містить дані зі 140 країн, сьогодні 265 млн дітей не мають доступу до шкільного харчування. Через закриття шкіл у всьому світі, за оцінкою ЮНІСЕФ, постраждали 572 млн дітей, що становить 33% всієї кількості школярів. 

Від 6 до 7 млн дітей до п’яти років цього року страждатимуть від виснаження та недоїдання, що, своєю чергою, призведе до близько 10 тис. дитячих смертей щомісяця, переважно в Африці на південь від Сахари та в Південній Азії, кажуть експерти.

Водночас у ЮНІСЕФ наголосили, що не слід вважати дітей менш схильними до зараження коронавірусом, адже кожен дев’ятий інфікований у 87 досліджуваних країнах не досяг 20-річного віку. 

“Протягом пандемії  існував стійкий міф про те, що хвороба дітей майже не вражає. Ніщо не перебуває далі від істини, ніж це. Діти можуть захворіти й поширювати хворобу, однак це лише вершина пандемічного айсберга. Перебої в роботі ключових служб та стрімкий рівень бідності становлять найбільшу загрозу для них. Що довше криза зберігається, то глибшим є її вплив на освіту, здоров’я, харчування та добробут дітей. Майбутнє цілого покоління перебуває під загрозою”, – зауважила виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієта Форе

Нагадаємо, що цього року ООН підготувала стратегічний запас продовольства в найуразливіших країнах. До цього в організації розповідали: якщо не допомогти бідним країнам пережити пандемію коронавірусу, то на весь світ чекають конфлікти, голод і злидні. 

Лауреатом цьогорічної Нобелівської премії міру стала Світова продовольча програма ООН, яка допомагає боротися з голодом. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter