Українці вимагають впровадження обовʼязкового статевого виховання в освітню систему України

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

9 лютого на сайті Офісу президента України зʼявилася петиція із закликом сприяти розробці програм статевого виховання дітей і молоді, які відповідатимуть найкращим світовим практикам і у найкоротший термін впровадити їх у систему освіти України.

Відповідна інформація міститься на сайті ОП.

Фото: Pexels

“В умовах величезної кількості інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство. Через відсутність навичок аналізу інформації, діти сприймають усе за чисту монету і не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести”, – зауважила авторка петиції Ірина Тишко.

Підписанти переконані, що учні та учениці повинні знати про фізіологічні та психологічні зміни, пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність, особисту безпеку, знати законодавство і розуміти базові принципи культури згоди.

У зверненні зазначається, що статеве виховання дітей і молоді значно знижує ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей, а також підвищує вік першого статевого акту.

“Закликаємо запровадити обовʼязковий курс статевого виховання, базований на культурі згоди, у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти. Наша країна, яка нині є світовим прикладом боротьби за людські цінності, за людську гідність, має також стати суспільством згоди, взаємоповаги й безпеки”, – додала Тишко. 

Станом на 10 лютого петиція набрала понад 800 підписів з 25 тисяч необхідних. Збір підписів триватиме ще 88 днів. 

Раніше ZMINA писала, що у Києві група 20-річних хлопців влаштовувала “вечірки”, куди запрошували дівчат, яким, ймовірно, підсипали снодійне з наркотичною дією в алкоголь. Після цього молодики проводили прямі ефіри, де на камеру знущалися з напівпритомних дівчат, роздягали їх, знімали на відео статеві органи та ґвалтували пальцями. Кожне відео супроводжується сміхом та коментарями із сексуальним підтекстом. Автори заявляли, що роблять такий контент, щоб “показати аморальність жінок”.  

Нагадаємо, що освітня онлайн-платформа Prometheus спільно з Фондом Олени Пінчук запустила перший масовий безплатний онлайн-курс “Сексуальна освіта”. Він дасть підліткам відповіді на найпоширеніші запитання про секс та допоможе батькам розпочати розмову про сексуальні стосунки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter