Україна вважає абсурдом пропозицію Путіна про “мирну угоду” з виводом українських військ

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Пропозиції російського диктатора Путіна щодо так званої “мирної угоди”, яка б передбачала відмову України від окупованих територій, є абсурдом. 

З такою заявою виступили в українському МЗС. 

Ілюстраційне зображення ляльки із зображенням Путіна, в яку вткнули голку. Фото: Getty Images

Нову заяву з пропозицією капітуляції України Путін зробив 14 червня, назвавши її “мирним планом”.

За задумом російського диктатора, Україна мала б відмовитись від окупованих територій, вивести військових з територій, які російські посадовці вписали у власну конституцію як нібито частину РФ, а також відмовитись від вступу до НАТО. Ба більше, російський керманич запропонував, аби українська влада визнала окуповані території частиною Росії. 

У МЗС, реагуючи на такі заяви Путіна, нагадали, що це він розпочав війну в Україні, тож видавання себе за миротворця є абсурдом. 

“Всі озвучені Путіним ультиматуми вже багато разів лунали з Москви й нічого нового в цих чергових заявах немає. Водночас показовим є час їхнього озвучення. Закидаючи такі сигнали в інформаційний простір напередодні проведення інавгураційного Глобального саміту миру у Швейцарії, Путін переслідує тільки одну мету: завадити участі лідерів і країн в цьому саміті. Поява заяв Путіна саме за день до початку саміту свідчить про те, що Росія боїться справжнього миру”, – кажуть дипломати. 

У МЗС додали, що Україна “ніколи не прагнула цієї війни та як ніхто інший у світі хоче її завершення”.

“Але для того, щоб змусити Росію відмовитися від агресії, зусиль однієї країни недостатньо. Потрібна потужна та дієва міжнародна коаліція держав, які поділяють принципи справедливого миру на основі Формули миру та Статуту ООН, якому вона цілковито відповідає”, – підсумовують вони. 

Заяви російського диктатора прокоментували й у НАТО. Так, голова Альянсу Єнс Столтенберг сказав, що пропозиції демонструють, що РФ не прагне миру, а хоче продовжувати війну. 

Нагадаємо, ПАРЄ визнала путінський режим у Росії диктатурою, що загрожує світу. 

Україна не визнає Путіна президентом РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter