Україна в ООН вимагає звільнити засудженого бойовиками журналіста Асєєва

Дата: 25 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Україна в ООН засудила ув’язнення проросійськими бойовиками з угруповання “ДНР” журналіста Станіслава Асєєва та вимагає його негайного звільнення.  

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій послом з особливих доручень МЗС України Олегом Герасименком, передає Укрінформ. 

Україна наголосила, що попри звільнення 35 бранців Кремля на початку вересня окупаційна влада РФ на українській території продовжує засуджувати людей за їхні переконання.

“Кремль продовжує вперто ігнорувати заклики міжнародних організацій, політичних лідерів та громадянського суспільства звільнити решту українців, позбавлених волі за політично вмотивованими звинуваченнями. Свобода переконань та їх вільного висловлення перебуває там (на окупованих територіях. – Ред) під особливою загрозою, її фактично не існує”, – наголосив Герасименко. 

Нагадаємо, проросійські бойовики з угруповання “ДНР” засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста Станіслава Асєєва

Як відомо, Асєєв після початку збройного конфлікту на Донбасі писав для українських та міжнародних медіа під псевдонімом Васін тексти про життя в окупованому Донецьку. У 2017 році бойовики затримали хлопця. У полоні стан здоров’я журналіста різко погіршився. 

Міжнародні організації та правозахисники неодноразово закликали бойовиків відпустити Асєєва.  Нещодавно з таким закликом виступило Представництво ЄС в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter