Бойовики засудили журналіста Асєєва до 15 років в’язниці

Дата: 22 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Проросійські бойовики з угрупування “ДНР” засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста Станіслава Асєєва. 

Про це на сторінці у фейсбуці повідомив ексдепутат парламенту Егор Фірсов

Террористы осудили Станислава Асеева (Васина) к 15 годам строгого режима. Об этом доблестно сообщает «прокуратура ДНР»….

Gepostet von Єгор Фірсов am Dienstag, 22. Oktober 2019

 

Журналіста “засудили” за кількома статтями, пов’язаними з організацією екстремістської організації, шпигунством, підбурюванням до шпигунства​, публічними закликами до ведення екстремістської діяльності та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності. У вироку, за словами Фірсова, також ішлося про те, що Асєєв “готував матеріали, які негативно висвітлювали діяльність органів влади ДНР”.

У своєму дописі екснардеп висловив сподівання, що переведення журналіста до колонії після вироку трохи покращить умови його тримання. 

“Загалом факт засудження був очікуваний. Це зазвичай є умовою обміну. Сподіваємося, що переведення в колонію поліпшить місце утримання Стаса. Тому, як би дивно це не звучало, вирок – це не поганий сигнал”, – написав він.  

Як відомо, Станіслав Асєєв після початку збройного конфлікту на Донбасі писав для українських та міжнародних медіа під псевдонімом Васін тексти про життя в окупованому Донецьку. У 2017 році бойовики затримали хлопця. У полоні стан здоров’я журналіста різко погіршився. 

Міжнародні організації та правозахисники неодноразово закликали бойовиків відпустити Асєєва. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter