“Україна. Розп’яття. Трибунал”: біля будівлі ООН у Нью-Йорку відкриють виставку про воєнні злочини Росії

Дата: 30 Березня 2023
A+ A- Підписатися

31 березня, у пʼятницю, поблизу будівлі ООН у Нью-Йорку відкриється виставка під назвою “Україна. Розп’яття. Трибунал” про злочини військових РФ в Україні. 

Про це кореспонденту “Укрінформу” повідомили в Офісі президента.

Фото: “Укрінформ”

“31 березня у Нью-Йорку, за 100 метрів від ООН, з ініціативи президента Володимира Зеленського у приміщенні 866 United Nations Plaza відбудеться відкриття міжнародної виставки “Україна. Розп’яття. Трибунал”, присвяченої злочинам РФ в Україні, яка презентується напередодні розгляду в ООН питання створення Міжнародного трибуналу, який покарає Росію за злочини агресії”, – розповіли в Офісі президента.

Виставка є свідченням російських злочинів проти цивільного населення та військовополонених, проти міжнародного гуманітарного права та територіальної цілісності України. 

Серед експонатів – двері з підвалу школи в селі Ягідне, що на Чернігівщині, де росіяни упродовж місяця утримували 360 цивільних, включно з дітьми та літніми людьми. На дверях зображено календар, написаний від руки вуглиною, та два списки: кого розстріляли окупанти та хто сам помер від нестерпних умов.

На виставці також представлять щоденник російського військового, у якому він описував допити та знущання з цивільних, які вчиняв особисто. Окупант розумів, що це злочини, оскільки писав: “Історія назве наші дії другим “гітлеризмом” і влаштує черговий Нюрнберг”

Ще одним експонатом також є пошкоджена уламками ікона з храму Св. Димитрія Ростовського в селищі міського типу Макарів на Київщині.

В Офісі президента наголосили, що метою виставки є поширення правди про події в Україні й можливість закликати світ до спільного протистояння тотальному злу.

Нагадаємо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та його уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Політики та дипломати у світі вітають це рішення.

Фото обкладинки: Depositphotos

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter